Calculator blauwe achtergrond Telemagics

De voordelen van het bijhouden van kilometerregistratie

Wat zijn de voordelen van het bijhouden van een kilometerregistratie? Het bijhouden van een goede kilometerregistratie heeft vele voordelen voor de werkgever en de chauffeurs. Een gps-kilometerregistratiesysteem bestaat uit een klein kastje dat in de auto wordt gebouwd op een onopvallende plek. Door gebruik te maken van black-boxkilometerregistratie kan er niet met de gegevens geknoeid worden en weten chauffeur en werkgever zeker dat de gegevens 100% betrouwbaar zijn en veilig worden opgeslagen. De winst die met deze techniek gemaakt wordt zit hem vooral in de juistheid van de gegevens en de tijdsbesparing in het bijhouden van de kilometerregistratie. Na afloop of tijdens de rit kunnen de gegevens ingekeken worden via een kilometerregistratie-app en een overzichtelijke webportal.

Precies te werk gaan met digitale rittenregistratie

Geen gezeur meer met kilometerregistratieformulieren, de FiscaalBox van Telemagics doet het werk. Vaak wordt de rittenregistratie door berijders van de auto handmatig bijgehouden in een boekje. Deze worden eens in de zoveel tijd verzameld en de gegevens worden weer handmatig overgetikt, zodat de kilometerregistratie in Excel digitaal bewaard kan worden. Dit proces is enorm onderhevig aan foutmarges. Onleesbaarheid, dubbele invoering of een onjuiste notatie kan al voor een flinke afwijking zorgen. En dat is wel het laatste wat de administratie en Belastingdienst nodig heeft. Bij een controle kunnen verkeerde gegevens namelijk leiden tot een boete. Maar hoe werkt een gps-rittenregistratiesysteem precies?

De werking van het kilometerregistratie-apparaat

In het kilometerregistratiekastje bevindt zich een gps-ontvanger. Hiermee kan er op basis van satellietgegevens vastgesteld worden waar een auto zich bevindt. Door deze data continu op te vragen en te ontvangen kan de gps-kilometerregistratie worden vastgesteld. Zo worden onder meer het begin- en eindpunt van een rit, de start- en eindtijd, de snelheid en totale afstand opgeslagen. Deze info wordt weer digitaal aan het account van het bedrijf gekoppeld, zodat alles netjes toegankelijk is. Via de app voor kilometerregistratie kunnen bovendien extra datavelden worden toegevoegd, zoals een omschrijving van de rit. Op die manier kan de chauffeur belangrijke informatie vermelden, zoals bij welke opdrachtgever en opdracht de rit hoort.

Automatische kilometerregistratie, ook voor zzp’ers

Het rittenregistratieformulier is ook verleden tijd voor zzp’ers. Zij kunnen natuurlijk net zo goed als bedrijven met personeel gebruikmaken van automatische kilometerregistratie. Ook mensen die zelfstandig zijn en bijvoorbeeld als elektricien of in de zorg werken kunnen de FiscaalBox laten installeren. Ook als de kilometerregistratie voor een privéauto wordt bijgehouden. Door de app voor rittenregistratie te openen en een rit te selecteren kan worden ingevoerd of de gereden weg privé of zakelijk was. Via een online-overzicht kan de kilometerregistratie worden ingezien, aangepast en afgedrukt met een printer. Bijzonder handig en overal bereikbaar.