Vraag en antwoord

De FAQ over de FiscaalBox. Hier vindt u alle antwoorden op de meest gestelde vragen. U kunt de vragen/antwoorden zelf rangschikken op onderwerp of ze allemaal tegelijk tonen.

Waarom wordt de FiscaalBox niet naar mij opgestuurd?

Het inbouwen van de Telemagics FiscaalBox is een specialisme dat we liever overlaten aan professionals. Zodra uw bestelling is geplaatst krijgt onze inbouwpartner van ons een bericht om contact met u op te nemen. Met hen kunt u overleggen wanneer en waar de FiscaalBox wordt ingebouwd.

Zie ik de FiscaalBox in mijn auto?

Nee, deze wordt zo ingebouwd dat deze niet zichtbaar is en op zo’n manier dat uw auto niet wordt beschadigd. Er wordt bijvoorbeeld niet in uw dashboard geboord of zoiets.

Heb ik garantie op de FiscaalBox?

Jazeker, Telemagics geeft 2 jaar garantie op de FiscaalBox. Dit gaat in vanaf het moment dat deze is ingebouwd.

Voldoet de FiscaalBox van Telemagics aan de eisen van de Belastingdienst?

Jazeker, Telemagics voldoet volledig aan de eisen van de Belastingdienst en houdt nauwlettend in de gaten of er veranderingen in de wet- en regelgeving worden doorgevoerd. Is dat het geval dan passen wij onze FiscaalService direct aan zodat uw kilometeradministratie ook aan de nieuwe of nieuwste eisen voldoet.

Waarom zou ik kiezen voor de FiscaalBox van Telemagics?

Telemagics garandeert de laagste maandelijkse kosten!

Ergens anders voordeliger? Laat ons het weten en wij rekenen u, vanaf het moment van melding, dezelfde lage maandelijkse kosten! U krijgt dan dus geld terug.

2 jaar garantie op de box

Tot slot hanteert Telemagics een garantietermijn van 2 jaar op de FiscaalBox. Is er binnen 2 jaar wat aan de hand met de FiscaalBox, dan krijgt u een nieuwe. U betaalt slechts de inbouwkosten van € 75,00,- excl. btw.

Moet ik nog iets doen als de FiscaalBox in mijn auto is gemonteerd?

Eigenlijk niet. Alle gegevens (km-stand, type voertuig, merk enz.) worden door onze support desk voor u ingevuld. Daarna krijgt u van ons een mail met uw login gegevens en andere relevante informatie.

Waarom moet ik 6 maal per jaar de km-stand invullen?

Omdat er altijd een geringe afwijking bestaat tussen de gps-waarde van de FiscaalBox en de werkelijke km-stand. Dit kan gebeuren als uw voertuig zich af en toe op plaatsen bevindt waar het gps-signaal niet wordt herkend. Dit komt heel weinig voor.

Hoe wordt het verschil tussen de gps-waarde van de FiscaalBox en de km-stand van het voertuig vereffend?

Wanneer er verschil ontstaat tussen wat de kilometerteller aangeeft en wat de FiscaalBox heeft geregistreerd op grond van de GPS-informatie, wordt er een zogenaamde ‘ghost trip’ getoond. De kilometers van deze trip worden automatisch vervolgens verdeeld tussen privé en zakelijke kilometers volgens de bestaande (reeds gereden) verhouding. Overigens gaat het om heel kleine verschillen – als die er al zijn – want ze ontstaan uitsluitend wanneer wordt gereden zonder satellietcontact en dat is zelden. Door uw FiscaalBox 6 maal per jaar te herijken houdt u de verschillen zeer gering. Herijken is niet meer dan het invoeren van de tellerstand van u auto in de app of online.

Hoe groot is het verschil tussen de gps-waarde van de FiscaalBox en de km-stand van het voertuig gemiddeld?

Heel gering. Zeker als u minimaal 6 maal per jaar de FiscaalBox herijkt door de km-stand van uw auto in te voeren in de app of op de website.

Hoe kan ik de FiscaalBox herijken?

Door minimaal 6 maal per jaar de km-stand van uw auto in te voeren in de app of op de website.

Kan ik een FiscaalBox ook op mijn werk laten installeren?

Ja hoor. Als u dit doorgeeft wanneer onze inbouwpartner u belt voor een afspraak, dan wordt dat zo geregeld. U kunt in heel Nederland aangeven waar en wanneer de FiscaalBox moet worden ingebouwd.

Hoe betaal ik mijn abonnement voor het tweede en de eventueel opvolgende jaren?

De opvolgende jaren worden door middel van automatische incasso van uw rekening afgeschreven.

Hoe beëindig ik mijn abonnement?

U stuurt een mail naar support@telemagics.com en vermeld duidelijk uw aansluitnummers en/of kenteken. Telemagics hanteert 2 maanden opzegtermijn.

Wat moet ik doen als het systeem niet meer functioneert?

Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar support@telemagics.com met de omschrijving van uw klacht. Wij pakken dit direct op en zorgen in het geval van een kapotte FiscaalBox dat deze zo snel mogelijk wordt gewisseld, zodat u zo min mogelijk ritten mist. Wij raden u aan om tussentijds uw ritten handmatig te noteren. Verder hanteert de FiscaalBox zelf ook een veiligheidscontrole: indien de FiscaalBox constateert dat uw voertuig 7 dagen stil heeft gestaan (of geen ritten gereden), sturen wij u een mailtje om te controleren of dit inderdaad het geval is. Zo wordt een defecte FiscaalBox nooit (te) laat ontdekt.

Met welke gegevens log ik in op de gratis app?

U kunt inloggen met dezelfde gegevens die u ook op onze website gebruikt. Deze gegevens heeft u van ons per mail gekregen.

Kan ik de FiscaalBox laten overbouwen naar een ander voertuig? Hoe werkt dat?

Uiteraard. Het enige wat u hoeft te doen is een mail sturen naar support@telemagics.com en onze inbouwpartner neemt contact met u op. Hier zijn wel inbouwkosten aan verbonden. Wij zorgen er vervolgens weer voor dat uw nieuwe voertuiggegevens keurig in onze database terechtkomen.

Kan het zijn dat ik bij een adres heel soms een postcode mis?

Dat is mogelijk, maar komt gelukkig heel weinig voor. Wij zijn voor deze informatie afhankelijk van wat Google beschikbaar stelt.

Moet ik mijn ritgegevens downloaden na het opzeggen van mijn abonnement?

Telemagics bewaart de gegevens in principe 7 jaar zolang de FiscaalBox actief is. Dat wil zeggen zolang u klant bent bij Telemagics.

Wat gebeurt er na het opzeggen met mijn ritgegevens?

Wij laten aan u de keuze. Of u download uw ritgegevens en bewaart deze zelf of Telemagcis bewaart deze voor slechts €9,95 per jaar.

Nooit meer handmatige administratie

Fiscusproof

Uw ritten worden 7 jaar gratis bewaard

Gratis app