Calculator blauwe achtergrond Telemagics

Hoe geef je kilometerregistratie door aan de Belastingdienst?

Het bijhouden van de kilometerregistratie is verplicht voor elk bedrijf. Of het nou gaat om een onderneming met personeel of een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er). De data die wordt verzameld is belangrijk voor een juiste belastingaangifte. Maar welke data moet er eigenlijk worden bewaard? Volstaan alleen basisgegevens, zoals het aantal kilometers per rit of is er meer nodig om de Belastingdienst tevreden te stellen?

Vereiste gegevens voor de rittenregistratie

Het bijhouden van de kilometerregistratie is om een duidelijk onderscheid te maken tussen zakelijke kilometers en privékilometers. Jaarlijks mag iemand niet meer dan 500 kilometers privé rijden in een zakelijke auto. De Belastingdienst wil daarnaast nog iets meer informatie weten. Dit zijn de gegevens die in elk geval aanwezig moeten zijn:

  • Merk van de auto
  • Type (model) van de auto
  • Kenteken van de auto
  • Tijdsduur van het bezit van de auto
  • Rittenregistratie, dus de gegevens per rit

De rittenregistratie online doorgeven aan de Belasting

Elke onderneming is verplicht om belastingaangifte te doen. De rittenregistratie is daar onderdeel van. Om het makkelijk te maken kan de aangifte online gedaan worden via de website of een app van de Belastingdienst. Hierin worden alle belangrijke gegevens ingevuld. Welke gegevens dat exact zijn, staat duidelijk vermeld in de online formulieren. Houd bij het invullen dus alle administratie bij de hand, of laat het uitbesteden door een accountant.

De FiscaalBox maakt de belastingaangifte makkelijker

De FiscaalBox van Telemagics is een erkend rittenregistratiesysteem dat het invullen van de belastingaangifte makkelijker maakt. Door met een kastje in de auto bij te houden waar elke bedrijfsauto zich bevindt, wordt de administratie omtrent de kilometerregistratie automatisch bijgehouden. Zowel de bestuurder als ondernemer heeft inzicht in de gegevens en kan hierbij eenvoudig bekijken en aanvinken of het om bedrijfs- of privékilometers gaat. Deze informatie is beschikbaar via een website of de bijgeleverde app.