excel telemagics

Kilometerregistratie in Excel, is dat handig?

Excel is een handig computerprogramma dat al jaren gebruikt wordt voor het bijhouden van administratie. Het werkt snel, intuïtief en eenvoudig. Maar met de vooruitgang van de digitale techniek loont het om uit te kijken naar nieuwe mogelijkheden die bepaald werk nog meer vereenvoudigen. Bijvoorbeeld het bijhouden van de kilometerregistratie. En dat is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsadministratie. Dat geldt zowel voor personeel in loondienst als voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

De nadelen van het bijhouden van rittenregistratie in Excel

Documenten die in Excel worden opgesteld, staan vaak bewaard op één computer waar slechts eens in de zoveel tijd een back-up van gemaakt wordt. En hoewel het programma handig in elkaar steekt, kunt u toch tegen onverhoopte problemen aanlopen. Stelt u zich voor dat de complete kilometerregistratie van uw bedrijf zich in zo’n document bevindt en de harde schijf crasht. Alle data weg met dienovereenkomstige gevolgen. De rittenregistratie moet niet alleen op orde zijn voor een correcte belastingaangifte en -controle, maar het zorgt er ook voor dat er geen chaos in het bedrijf ontstaat.

De FiscaalBox van Telemagics: de oplossing

De FiscaalBox van Telemagics zorgt ervoor dat de administratieve rompslomp omtrent kilometerregistratie definitief verleden tijd is. Het kastje in de auto registreert middels gps niet alleen de afstand, maar ook de afgelegde weg. Door gebruik te maken van de handige app kunnen de werkgever en bestuurders via de smartphone inzicht krijgen in de complete route en de hoeveelheid gereden kilometers. Deze data valt via een website te bekijken en wordt goed beveiligd.

Andere voordelen van het gebruik van de FiscaalBox

Het gebruik van de FiscaalBox heeft meer voordelen dan alleen een breder inzicht in de kilometerregistratie. De tijd die bespaard wordt aan administratie hoeft niet meer te worden uitbesteed en kan op die manier gebruikt worden voor andere werkzaamheden. Daarnaast zullen bestuurders bewuster met hun rijgedrag omgaan. Door milieubewust te rijden wordt flink in brandstofkosten bespaard. En hoe meer auto’s zuinig rijden, hoe gunstiger dit is voor de kosten.