Telemagics gratis App start einde punt

Laat werknemers een goede kilometerregistratie bijhouden.

Waarom laat ik mijn werknemers een goede kilometerregistratie bijhouden? Bedrijven waarvan het personeel veel de weg op moet, zijn verplicht om voor de Belastingdienst een goede kilometerregistratie bij te houden. Denk aan beroepen waarbij men in loondienst van locatie naar locatie reist, zoals mensen in de bouw, zorg of creatieve beroepen. De auto maakt deel uit van de arbeidsbenodigdheden en kost de werkgever jaarlijks geld. Een groot deel daarvan, waaronder de brandstof en het onderhoud kan worden afgeschreven. Ook dit is een reden om een sluitende kilometerregistratie bij te houden. Om de afschrijvingen rond te krijgen moet de rittenregistratie wel op orde zijn. Een handmatige notatie op een kilometerregistratieformulier is niet helemaal meer van deze tijd.

Automatische gps-kilometerregistratie, een verbetering?

De tijd van handgeschreven notaties en bonnetjes is gelukkig voorbij. Veel werkgevers en ZZP’ers zullen beamen dat deze manier van registreren tijdrovend en onoverzichtelijk is. Formulieren raken zoek, bij het overtikken in de digitale administratie ontstaan fouten of het totaal aan kilometers rijmt niet met de kilometerstand in de auto. Gelukkig is er met de komst van digitale rittenregistratie middels gps een passende oplossing ontwikkeld. Door gebruik te maken van dit soort kilometerregistratiesystemen, zoals de FiscaalBox van Telemagics behoren voorgenoemde problemen tot het verleden. De automatische rittenregistratie neemt vervelend werk uit handen en zorgt altijd voor de meest actuele, correcte gegevens. Wat dat betreft dus zeker een verbetering.

Waar zit de winst van een kilometerregistratiekastje?

De kosten van een gps-kilometerregistratiesysteem verdienen zichzelf weer terug. Denk in de eerste plaats aan de arbeidsuren die bespaard worden doordat de gegevens automatisch bijgehouden worden. Daarnaast kunnen de gegevens middels een app aangevuld worden. Zo kan een chauffeur additionele informatie toevoegen, bijvoorbeeld of de rit privé of zakelijk was. Middels een webportal kunnen de totaalgegevens van de rittenregistratie afgedrukt worden. De besparing zit hem dus in notatietijd, administratietijd en het profijt van altijd de juiste gegevens paraat hebben. En het bijhouden van een correcte administratie omtrent de kilometerregistratie voorkomt weer problemen bij controles van de Belastingdienst.

Waar moeten chauffeurs om denken bij automatische rittenregistratie?

De FiscaalBox van Telemagics wordt in de auto geïnstalleerd wanneer het de opdrachtgever uitkomt, op een zelf te bepalen locatie. Na installatie dient de FiscaalBox altijd aan te staan wanneer er gereden wordt. Door gebruik te maken van gps-signalen uit de lucht houdt het kilometerregistratiesysteem bij hoeveel er gereden wordt. Aanvullende informatie, zoals de soort rit (privé of zakelijk) en doel van de rit (welke opdracht) kan middels de beste kilometerregistratie-app eenvoudig worden ingevoerd. Verder wordt alles digitaal opgeslagen, daar hoeven zowel de chauffeur als werkgever niks meer voor te doen.