Milieuvriendelijk rijden dankzij kilometerregistratie

Milieu telemagics

Het bijhouden van de rittenregistratie heeft een bewezen invloed op het rijgedrag. Wie zuiniger rijdt, verbruikt per kilometer minder brandstof en dat is weer positief voor het beperken van de kosten per auto. Daarbij maakt het in feite niet uit of de auto privé of zakelijk gebruikt wordt. Telemagics biedt met de handige app voor kilometerregistratie extra inzichten in het verbruik en de afgelegde weg.

Bijtelling over privégebruik van een zakelijke auto

Bij de rittenregistratie is het belangrijk om te vermelden of de rit privé of zakelijk van aard is. Over de privékilometers dient elk bedrijf bijtelling te betalen. Hoe hoog die is, hangt af van de cataloguswaarde en de milieuvriendelijkheid van een auto. Als bedrijf loont het dus zeker om in auto’s te investeren die het milieu niet zwaar belasten, wanneer personeel regelmatig privékilometers rijdt in bedrijfswagens.

Bewuster rijden met de app voor kilometerregistratie

Zowel zzp’ers als personeel in dienst zullen beter letten op hun rijgedrag als ze kilometerregistratie moeten bijhouden. Door de regels van het nieuwe rijden te hanteren, kan een voertuig meer uit de brandstof halen. En bij duizenden kilometers per maand scheelt het flink in de kosten als er per liter brandstof bijvoorbeeld 2 kilometer meer afgelegd wordt. Maak uw personeel bewust van deze verschillen voor een optimaal resultaat.

Hybride, elektrisch of puur op brandstof?

Wat voor auto u voor de zaak gebruikt, is geheel persoonlijk. Natuurlijk bieden hybrideauto’s en elektrische voertuigen fiscaal wat voordelen, maar deze zijn vaak ook net wat duurder in aanschaf. Tast daarom van tevoren goed af wat de mogelijkheden zijn en wat deze fiscaal opleveren of kosten. En twijfelt u, dan kan Telemagics u altijd adviseren over de mogelijkheden.

De FiscaalBox van Telemagics en de voordelen

Telemagics zet met de FiscaalBox in op een nog overzichtelijkere kilometerregistratie. Door gebruik te maken van een systeem dat zowel door de bedrijfsleiding als de bestuurder valt in te zien, ontstaan er nooit meer onduidelijkheden.