Rekenmachine Telemagics rittenregistratie

Wat doet bijtelling voor kilometerregistratie?

Wat is de invloed van een verhoging van de bijtelling op de kilometerregistratie? In 2016 werd de bijtelling op bedrijfsauto’s weer verhoogd. Wat veel mensen niet weten, is dat de kilometerregistratie hierbij een belangrijke rol speelt. De bijtelling heeft daarnaast nog een grote invloed op andere inkomensafhankelijke zaken die verderop in dit artikel behandeld worden. Voor er dieper op de materie wordt ingegaan, is het handig om te weten wat bijtelling precies inhoudt.

Wat is bijtelling?

Iemand die een auto van de zaak heeft en die ook voor privékilometers gebruikt, krijgt te maken met bijtelling. De belasting ziet de auto dan namelijk als loon in natura en daar dient net als over alle andere gelijkwaardige zaken belasting over betaald te worden. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door het soort auto waar je mee rijdt. Een milieuvriendelijke auto krijgt minder bijtelling dan eentje die veel CO2-uitstoot.

De invloed van bijtelling op de rittenregistratie

De Belastingdienst wil graag dat alle gegevens omtrent rittenregistratie in orde zijn. Er is één belangrijk aspect aan bijtelling dat nog niet genoemd is, namelijk wanneer deze betaald moet worden. Bij een zakelijke auto die ook privé bereden wordt, dient vanaf 500 kilometer of meer per jaar bijtelling betaald te worden. Het bijhouden van een goede kilometerregistratie is dus essentieel.

Bijtelling telt als inkomen

De Belastingdienst ziet de bijtelling van een bedrijfsauto als een verhoging van het inkomen. Maakt u gebruik van inkomensafhankelijke regelingen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag of een kindgebondenbudget? Dan is het belangrijk om dit gegeven in te calculeren. Anders kan het voorkomen dat u onverwachts te maken krijgt met een boete of terugbetalingsregeling.

De FiscaalBox voor eenvoudige kilometerregistratie

Telemagics heeft met de FiscaalBox het ideale kilometerregistratiesysteem ontwikkeld. Door gebruik te maken van een vast kastje in de auto worden alle belangrijke gegevens over elke rit bijgehouden. De werkgever of werknemer kan middels de app voor rittenregistratie vervolgens aanvinken of de rit privé of zakelijk is. De gegevens worden digitaal en lokaal bewaard om de veiligheid optimaal te waarborgen.