Wat zijn de regels rondom bijtelling?

Personen die een bedrijfsauto of auto van de zaak gebruiken voor privéritten zijn verplicht om bijtelling af te dragen. Dit is een bedrag dat bij het salaris wordt opgeteld. Uiteraard is bijtelling gebonden aan enkele regels. Zo wordt het alleen vereist als het aantal privékilometers boven de 500 per jaar ligt. Als dit niet het geval is, kan het nog altijd voorkomen dat de belasting controleert of dat ook daadwerkelijk zo is. Om die reden is het altijd van belang om een goede kilometerregistratie te hebben.

Wat als u bijtelling moet afdragen?

Wanneer u meer dan 500 privékilometers per jaar aflegt met een bedrijfsauto bent u verplicht om bijtelling te betalen. Dit bedrag is een bepaald percentage van de originele prijs van de auto, zoals vermeld in de catalogus. Ook hier zijn er enkele uitzonderingen. Zo krijgen volledig elektrische auto’s korting en speelt het bouwjaar van de auto ook een grote rol. Dan zijn er nog verschillen tussen eerste en latere eigenaars van de voertuigen en auto’s die onder de nieuwe (na juni 2012) en de oude bijtellingsregeling vallen.

Wat betekent de bijtelling voor de rittenregistratie?

De rittenregistratie bijhouden is essentieel om te bepalen of u bijtelling moet betalen. Hier komt de FiscaalBox van Telemagics in beeld. Door gebruik te maken van deze blackbox voor kilometerregistratie weet u zeker dat alle afgelegde kilometers goed opgeslagen worden. Met behulp van de handige app voor rittenregistratie kunt u per rit aangeven of het om een privérit of zakelijke verplaatsing gaat.

Nog meer redenen om voor de FiscaalBox van Telemagics te kiezen

De FiscaalBox heeft daarnaast nog andere voordelen. Niet alleen wordt alle essentiële informatie omtrent de ritten opgeslagen, deze zijn ook nog eens makkelijk in te zien. Dat betekent dat de administratie met kilometerregistratieboekjes en met computerprogramma’s zoals Excel tot de verleden tijd behoren. Die zijn gevoelig voor fouten en zorgen bovendien voor extra manuren om de boel weer over te tikken op de computer.