Rekenmachine Telemagics rittenregistratie

Zakelijke kilometers declareren met de hulp van Telemagics

Voor zelfstandige ondernemers en mensen in loondienst is het zaak om de kilometerregistratie goed bij te houden. Dit heeft alles te maken met het correct kunnen invullen van de belastingaangifte. Voor de zakelijke kilometers die u aflegt met het voertuig dat geregistreerd staat als bedrijfswagen kunt u een bedrag per kilometer declareren. Dankzij de FiscaalBox van Telemagics is het bijhouden en invullen van deze verreden kilometers slechts een formaliteit.
Welk bedrag mag u declareren per gereden zakelijke kilometer?

Een voertuig geldt als bedrijfsauto als er jaarlijks niet meer dan 500 privékilometers mee gereden worden. Voor de zakelijke kilometers geldt dat hiervoor 19 cent gedeclareerd mag worden. Dit is wettelijk vastgelegd en geldt dus voor iedereen. Let er wel op dat de totale declaratie van de bedrijfsauto voor zzp’ers anders is dan voor mensen in loondienst.

Kilometerregistratie met de FiscaalBox

De FiscaalBox van Telemagics is een zogeheten blackbox voor kilometerregistratie. Dit kastje wordt in de bedrijfsauto geplaatst op een zichtbare plek. De functie is simpel: het bijhouden van de rittenregistratie middels een gps-antenne. Hierdoor kunt u eenvoudig bijhouden welke afstand er is afgelegd voor zakelijke ritten. Daarnaast worden alle gegevens opgeslagen. Dat maakt het makkelijker om de kilometerregistratie op een rijtje te zetten.

Telemagics heeft de beste rittenregistratie-app

Om alles nog makkelijker te maken, heeft Telemagics een app ontwikkeld waarmee de gegevens van de FiscaalBox bekeken kunnen worden. De chauffeurs of administratiemedewerkers kunnen er eenvoudig mee aangeven of een rit zakelijk of privé is en op welke klus of klant de rit betrekking heeft. De bediening van deze app is intuïtief en eenvoudig.

Wat levert rittenregistratie via gps op?

Een veelgestelde vraag is wat digitale rittenregistratie netto oplevert. Bedrijven maken nog altijd gebruik van verouderde software of middelen om de kilometerregistratie bij te houden. Denk hierbij aan een kilometerregistratieboekje waarvan de gegevens handmatig overgezet worden in Excel. Deze methode is niet alleen gevoelig voor fouten, maar kost ook meer tijd. Door gebruik te maken van de FiscaalBox wordt het bijhouden van de rittenregistratie vereenvoudigd.